Hentse Sport Vereniging Ampeln
Valid XHTML 1.0 Strict
Volgende match:
Do 19/11 TOL 20u: vs Pallieterke.Seizoen 3 part II.

Door Bruno - 17/11/09

Terug tijd voor een stukje proza om onze avonturen mee te geven sedert die laatste vlaag van inspiratie. We hebben alweer 3 partijen achter de kiezen en de één liep al beter dan de ander, maar eerst: het personeelsnieuws:

Na lange afwezigheid zien we tegenwoordig weer Ward Charles zijn befaamde zolenwerk op de Gentse velden. Onze ladykiller heeft in zijn privé terug het geluk gevonden en ook op het veld straalt de toekomst hem weer toe. Voorlopig beperkt hij zich tot invalbeurten van beperkte lengte, maar niemand twijfelt eraan dat hij binnen een paar weken weer op (zijn) niveau speelt. Na lang wenen heeft Kim Vandenberghe beslist om weer onder het mes te gaan. We wensen hem een voorspoedige revalidatie toe in Rome alwaar hij met zijn vriend Franksje Totti keihard aan zijn retour werkt. Voorts wat halve blessures en kwalen, but what else is new!

Over de matchen dan:

De match tegen het Tolhuisje hebben we alvast verloren! Aangezien het al meer dan een maand geleden is kan ik er niet veel meer over kwijt, maar dat zal wel verdiend geweest zijn.

De match tegen GBoF was een ander paar mouwen. We hadden het gevoel tegen een tegenstander te spelen van een gelijk niveau, maar met iets meer rust in de ploeg. We kwamen nooit in ons spel en zelfs de domste passen lukten niet, waardoor zij uiteindelijk vrij eenvoudig wonnen, maar we zijn er toch op gebrand te laten zien dat we beter kunnen in de terugronde! Hun verslag kan je nalezen op:
http://greatballsoffire.sportavista.com/site/text.aspx?tid=1346

Onze prestatie tegen MVC De Ploeg was dan wel weer van hoogstaand niveau. Na een gelijkopgaand eerste kwart verkregen we dan toch een kloofje in het tweede en dat gaven we niet meer weg. Integendeel, we diepten de score telkens maar uit. Tegen het vierde kwart was het dan ook showtime en we probeerden onze supporters Arne en Tom wat te verwennen. We counterden naar hartenlust en bij de tegenstander was de veer gebroken. 10-3 was het verdict. Zeer leuke pot en zo een mooie verjaardag voor Alex!

Hopelijk kunnen we eens een constante leggen in ons niveau, maar dat lukt al een paar jaar niet :) On to the Pallieterkes!

Seizoen 3.

Door Bruno - 12/10/09

Beste vrienden van het voetbalspelletje, mijn excuses voor de windstilte doorheen deze website. Het zijn drukke tijden, en onder andere het nieuwsfeit dat volgt was voor mij belangrijker dan het updaten van deze site.

Om dan maar direct met de deur in huis te vallen: We hebben een nieuwe speler erbij, Dhr. Kristiaan Ampe! Als één van de talentvolste voetballers van de Rolweg te Brugge verwachten we dat hij zonder al te veel moeite kan aanpikken met het niveau. Deze kanjer krijgt zo gauw mogelijk zijn eigen truitje waarop het rugnummer 5 zal pronken, naar zijn voorbeeld Michael Klukowski. Kristiaan zal zeer goed van pas komen, aangezien Thomas af en toe moet passen wegens werk in combinatie met het aanvangsuur, Marc ook soms vanwege werk moet afzeggen, Kim zich vaak blesseert op café, Stephane vanaf eind december België vaarwel zegt voor een tijd...

Over naar het voetbal dan! De eerste match was meteen ook een eerste forfait. Zowel Kim, Alex, Fré als yours truly waren de batterijen aan het opladen in Bodrum. Geen nood, dit seizoen is de ambitie beperkt tot meedraaien in tweede.

Zo werd onze openingsmatch de partij tegen Frituur Danny, een ploeg die uit eerste komt. We hadden wat schrik voor hun kwadelijke reputatie, maar het hoeft gezegd, geen last daarvan op het veld, het werd een zeer leuke pot voetbal, waarbij het een tijd lang goed op en neer ging. Uiteindelijk konden we toch - mijns inziens- verdiend de overwinning in de wacht slepen.

De tweede match tegen MVC De Smet was weer het verhaal van het personeelstekort. Met net 5 man konden we nooit het tempo ontwikkelen dat nodig was om deze degelijke ploeg in problemen te brengen. We hadden het gevoel dat we hen met 6-7 man het vuur aan de schenen kunnen leggen, dit kunnen we misschien testen in de terugronde. Ze wonnen deze match dus echter verdiend, de schade bleef beperkt tot 5-2.

En onze derde match was dan wel weer positief. Onder het toeziend oog van Niel 'Cleber Sonda' Vanherck speelden we een soliede partij. Zonder al te veel fantasie lieten we de bal bij momenten goed rondgaan en verzorgden we prima de organisatie. Met gerichte uitbraken lukte het ons stelselmatig de voorsprong aan te dikken. De tegenpartij had moeite met gaten te vinden, maar dankzij een prachtige dribbel van S. Pirotte, met ditto balverlies, konden ze toch eenmaal de netten doen trillen. 8-1, al bij al een resultaat dat gezien mag worden.

Zo hebben we dus een 6/12, als we dit elan kunnen doortrekken mogen we besluiten dat we onze plaats in 2e waard zijn. De moeilijkste tegenstanders komen echter nog, dus het blijft zaak van elke match 100% geconcentreerd aan te pakken!

Seizoen 2 ( 2008-2009)
Seizoen 1 ( 2007-2008)