Hentse Sport Vereniging Ampeln
Valid XHTML 1.0 Strict

Afscheidsrede Voorzitter A Declerck

Door Alex - 26/05/09

"Mes in mijn rug"

Ik zou bij mijn nakend afscheid nog enkele zaken willen verduidelijken ten opzichte van onze fans.

Begin dit seizoen ben ik vol goede moed aan mijn voorzitterstaak begonnen. Er heerste een goede sfeer en we boekten een knappe seizoensstart. Toch voelde ik al snel dat mijn werk niet door iedereen geapprecieerd werd.

Een speler bracht me op de hoogte van de roddelpraktijken van een andere speler. Ik legde deze beschuldigingen eerst nog naast me neer, maar toen de maanden verstreken merkte ik dat speler M.K. zich etterig bleef gedragen. Hij weigerde mee te gaan in mijn visie om te streven naar een waardige plaats in de reeks. Hij sleurde ook menig andere spelers mee in zijn val. Toch bleef hij tegen mij beweren dat ik een uitmuntende voorzitter was.

Bij aanvang van het nieuwe seizoen kreeg ik dan ook plots te horen dat M.K. zichzelf tot voorzitter had ‘gekroond’. Dit deed hij tevens zonder enige vorm van communicatie naar mij toe.
Het bericht voelde aan als een mes in mijn rug. Ondanks de vele steunbetuigingen die ik kreeg van jullie, de fans.

Ik heb sterk overwogen om het minivoetbalwereldje vaarwel te zeggen. Maar onze kapitein/secretaris kon me ompraten.

Ik ben niet van plan om mij te gedragen zoals onze nieuwe voorzitter zich gedragen heeft. Via manipulatie en bedrog heeft hij mij van het voorzitterschap gestoten. Ik zal nu meegaan in de koers die onze nieuwe voorzitter wil bewandelen.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die me het afgelopen seizoen gesteund heeft. Ik heb mijn taak zo goed als kon uitgevoerd. Het werd door velen geapprecieerd, maar één iemand vond het nodig om mijn hoofd op het kapblok te leggen.

Alexander Declerck
Ex-voorzitter HSV Ampeln

Einde seizoen 2

Door Bruno - 24/05/09

Het seizoen zit erop, een seizoen van hoogtes en laagtes. We zijn weer een jaartje rijper, maar eerst de laatste matchen...

De match tegen Pallieter was goed, maar hier komen we toch wat klasse en ervaring te kort om deze ploeg echt te bedreigen. 7 - 4 valt al bij al wel mee.

De match tegen t Clubke hebben we experimenteel aangevat, wat ons meteen wat goals gekost heeft, en dat zijn we nooit te boven gekomen. Rare match, zware 12 - 2 cijfers.

In de Full Time Cup was het liedje ook uitgezongen na 1 ronde. We verloren op schepcorners. Zeer jammer, maar het zij zo.

Naar volgend seizoen toe:
Er zijn weer wat verschuivingen in het bestuur. A Declerck is na 1 woelig jaartje voorzitter af. Hij voelde zich niet meer de juiste man op de juiste plaats. De taak van de voorzitter is rust brengen, en Alex had niet het gevoel dat hij daarin geslaagd is.
Keeper T Declerck heeft getwijfeld, maar heeft dan uiteindelijk toch zijn handtekening gezet onder een nieuw contract van 1 jaar, met optie op een bijkomend.
Mede dankzij een vernieuwd sponsorcontract bij P Deloof, lijken de financiële zorgen bij HSV ook van de baan. Men verwacht de komende week de licentie in orde te krijgen.

Hopelijk kunnen we volgend seizoen terug gemotiveerd aan de start verschijnen. We zitten nog steeds met een blessureplaag, maar we hebben tijd om iedereen op te blinken. Qua opvulling van de kern moet er ook nog gekeken worden of er misschien een extra speler zal nodig zijn, meer nieuws volgt. Op naar een productief 2009-2010!

Kansloos

Door Bruno - 10/04/09

Woensdag laatsleden gaven we de huidige leider, MVC Code, partij. In de heenronde kookten de potjes over tegen deze ploeg, maar deze keer werd de partij in een faire sfeer afgehaspeld, buiten het feit dat Bram 2 wereldsaves eruit perste, met zijn handen...

We konden een helft lang gelijke tred houden, in het scoreverloop dan toch, maar in het derde kwart kwam de kloof er. Niet meer dan verdiend, dit was duidelijk een veel ervarener ploeg, waarvan elke speler zijn rol prima vervulde. Wijzelf hielden naar aloude gewoonte de bal geen 10 seconden bij, en dan begon de tegenstander te breien aan zijn zoveelste tegenaanval. Ze lieten de bal het werk doen, en zo hoort het.

Naar het einde toe hingen de kopjes omlaag en werd het nog een ware afstraffing, maar so be it. Volgende week tegen een andere top3 ploeg: Pallieter.

Update!

Door Bruno - 05/04/09

het is (te) lang geleden, maar de site is nog eens up-to-date.

Allereerst even vermelden dat Bram Dejonckheere onze manschappen heeft vervoegd. Deze polyvalente adonis zal zijn best doen om ons uit de penarie te helpen als we in een accuut spelerstekort komen. Bedankt Bram!

En dan over de matchen. Sedert eind januari hebben we 2 goeie matchen gespeeld. Tegen de Onvrije Schipper leverde ons dat net geen punten op, tegen Oxfarm wel. Voorts werden onze matchen gekenmerd door een gebrek aan concentratie en beleving, wat ons enorm veel punten gekost heeft. Tussendoor ook nog een verplaatste match vergeten, waardoor er ook drie punten weggesmeten werden. Onze mooie vierde plaats is dus veranderd naar een 5e plaats, met een 3tal concurrenten die ons op de hielen zitten. Het wordt nog spannend voor het behoud.

De tgv ampeln is momenteel dus maar een boemeltreintje, maar hier komen we sterker uit! Tot hoors!

NIEUWJAARSBOODSCHAP

Door Alexander - 14/01/09

Beste spelers van HSV Ampeln,

als voorzitter wil ik graag een woordje aan jullie richten bij het ingaan van het nieuwe jaar

Terugblikkend op 2008, kom ik tot de vaststelling dat het voor HSV Ampeln een jaar is geweest van opbouwen op sportief vlak, maar jammer genoeg ook een jaar van afscheid nemen. Pijnlijk vaak werden wij geconfronteerd met de eindigheid der dingen.

Niemand die erbij was zal ooit het eerbetoon vergeten dat wij met zijn allen in de Tolhuislaan hebben gebracht in mei, toen Frederik Vervaecke ons verliet.

Op sportief vlak konden we aan het eind van de competitie 2007-08 vrede hebben met de derde plaats, waar we ons op onze juiste waarde geklasseerd voelden. Wat volgde was een zomer van grote transferinspanningen en drie maanden met amper één verliespartij. HSV Ampeln stond begin oktober op kop in de 2e reeks C.

Een overdosis blessurepech en vermoeidheid bij veel van onze jongens, die voor het eerst kennismaakten met het hoge ritme van weekend- en midweekvoetbal en die ook met hun respectievelijke nationale ploegen heel wat reis- en interlandbelasting meedroegen, sloeg ons ondertussen uit titelkoers.

Dr. Alexander Declerck
Voorzitter HSV Ampeln

Matig begin

Door Bruno - 11/01/09

Onze eerste match van het jaar viel reeds op 2 januari, wegens verschuivingen in de kalender. De tegenstander was Friends 99, de laatste in de stand. Ward is nog een jaar uit roulatie, Stephane had op oudejaar zijn knie kapotgemaakt, Marc zat in Rotterdam, Kimfloppie moest zogezegd blokken, ... Frederik heeft zijn bloktijd dan opgeofferd en Lode kwam ons versterken als reservespeler. Desondanks onze b opstelling hadden we er toch nog vertrouwen in, in de heenronde hadden we ze met 5 ook vlot verslagen. De match begon zoals zo vaak alweer niet als een doelpuntenkermis. Maar we liepen gestaag uit en behaalden toch een kloof van een voertal doelpunten.

Maar met een onervaren ploeg, waarvan de conditie ook niet perfect was, tegen een geslepen tegenstander was de buit duidelijk nog niet binnen. We bleven niet rustig genoeg aan de bal, we leverden het leer te rap in, en friends speelde een paar aanvallen goed uit, en ze kenden het nodige geluk. Nadat Alexander en Frederik dan ook nog half kreupel geschopt werden (scheids?) was het pompen of verzuipen. En het was meer verzuipen. De match eindigde op een 8-8 die een zeer wrang gevoel naliet. Kan gebeuren?

Ook in onze volgende match stonden we maar met 5 aan de aftrap. Stephane zijn knie was iets beter, hoewel hij duidelijk nog niet bewoog als de twintiger die hij is, Marc was terug van Rotterdam, en dus kon Frederik wat blokken, het weze hem gegund. De tegenstander was deze keer wel een rechtstreekse concurrent voor de 4e plaats, genaamd ,RIP (kom maar ip!). Na onze vorige verliespartij waren we dus wel op onze hoede. We speelden vrij verdedigend, hoe zou je zelf zijn, en hoopten gepast te kunnen uitbreken. Alex stond weer scherp op de counter, Marc scoorde 2maal van op zijn eigen helft en onze schepcorners gingen binnen. Wij hadden echter geen wisselspelers en zij hadden er 2, dus moesten we ook hier bloed, zweet en tranen laten. Naar het einde toe was het voornamelijk de bal zo ver mogelijk wegtrappen. Maar het verlossende eindsignaal klonk en 3 gouden punten bleven bij ons! Nog een paar belangrijke matchen winnen en een verlengd verblijf in 2e zit eraan te komen! HSV Ampeln wil zich ook roeren op de transfermarkt dus hou de site in de gaten :)

Puik werk, en een prettig eindejaar!

Door Bruno - 19/12/08

Voor onze laatste match van 2008 moesten we het plein op tegen 't Clubke. Deze heren stonden net 1 plaats boven ons in het klassement, en met het oog op het behoud in 2e volgend jaar konden we hier een goede zaak doen. Door de competitiehervorming moeten we namelijk in de top6 eindigen. Iedereen stond op scherp en voor Marc zijn 23ste verjaardag wouden we er ook iets moois van maken.

Geruggensteund door onze fantastische 12e man begonnen we aan een cruciaal treffen. Wist deze groep zijn evolutie door te trekken of bleven we ter plaatse trappelen?

Het begon niet fantastisch met een droge knal van de vijandige keeper die afweek en in doel verdween. Maar we toonden ons weerbaar en algauw stonden we 3-1 voor. Op een belangrijk moment kopten ze hun schepcorner tegen de paal, wat wel eens het kantelmoment van de match kon geweest zijn. Na een half uur was het nog altijd spannend en bleef de kloof zeer klein. M Klifman mocht zichzelf voor zijn kanis slaan na het missen van talloze open doelkansen.

Onder impuls van een zeer aanwezige en scherpe S Pirotte schakelden we toch een vitesse hoger in het derde en het vierde kwart. We liepen gestaag uit. Thomas was de muur zoals we hem kennen, hij zette elk verdedigend foutje van zijn team met flair recht, en scoorde dan ook nog zelf eens na een knappe uitbraak. Ook Frederik, Alex, Marc en Stephane prikten er nog wat binnen. U leest het, de supporters werden verwend met bijwijlen vloeiend eentijdsvoetbal. Na het laatste fluitsignaal stond er dan ook onverwacht 11-2 op het bord.

Een prestatie zoals er meer moeten volgen in de belangrijke matchen. Geen zwakke schakels, vrij goeie passing en redelijk wat beweging voorin. Deze lijn willen we doortrekken in 2009! Aan alle bezoekers van onze site: Een gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid!

Nog eens 3 punten, hoera!

Door Bruno - 12/12/08

De voorbereiding voor de match tegen Mvc Friends 99 was niet briljant. Niet op zijn minst wegens volgend zeer slecht nieuws: Ward Charles, ploegclown en allround (vuile) speler, is door zijn knieën gegaan in een match veldvoetbal. Diagnose: kapotte kruisband en een jaar geen voetbal meer voor onze hartendief. Het bestuur, spelers en supporters wensen Ward sterkte en een spoedig herstel. Ward kreeg ook toestemming van de technische staf om te revalideren in Dudzele, alwaar hij omringd is door zijn liefdevolle familie.

Ook Kim en Alex vielen af wegens scholaire verplichtingen. Dus waren we met slechts 5 man aan de aftrap. Nu gaven we de moed zeker niet op, want Mvc Friends 99 kampeert op een laatste plaats in het klassement. Als iedereen fit bleef en we wat niveau haalden, moesten we deze klus klaren.

De match bleef zoals zo vaak vrij gesloten in het eerste kwart. Het was wat aftasten en toch de krachten doseren. We slikten een jammerlijke tegengoal op de counter, maar dat was algauw rechtgezet. 1-1 en de match kibbelde voort. Waarschijnlijk mede door vermoeidheid raakten we niet op volle niveau, hierbij slaat uw kapitein ook een mea culpa. Wat wel gezegd kon worden is dat iedereen zijn meters liep en de gaten dichtte voor elkaar, het was mooi om te zien.

In het derde kwart lukte het ons dan toch om finaal afstand te nemen. We zetten ons een paar keer goed door op de keeper, die niet zo secuur was, en zo lukte het ons wat goaltjes binnen te prikken. Thomas toonde zich een Stijn Stijnen van jewelste met een paar gesmaakte parades.Zo wisten we al bij al makkelijk te winnen en waren de verplichte drie punten een feit.

Volgende week een rechtstreeks duel voor de vijfde plaats tegen t Clubke! Ook onze laatste match van de heenronde!

Het blijft winter

Door Bruno - 03/12/08

Een harde noot was voorspeld tegen de Pallieter, en een harde noot is het geworden. We moeten eerlijk zijn, we maakten nooit aanspraak op puntenwinst. Een meer ervaren Pallieter had al bij al geen moeilijke klant aan ons, hoewel we het nog spannend maakten eens ze de teugels vierden!

De match begon nochtans niet slecht voor ons. Een strakke voorzet van Saté Klifman werd door hen in eigen doel verwerkt en we begonnen met een 1-0 bonus. Maar mooie liedjes duren ook in het voetbal niet lang. We vonden geen antwoord op de druk die gezet werd op keeper en verdediging in balbezit, en zonder bal hadden we het ook moeilijk met hun keeper die goed meespeelde. Algauw gingen ze op en over ons. En eenmaal ze de voorsprong vasthadden, mede door wat gemeten afstandsschoten, konden ze het makkelijk uitspelen. De match evolueerde zo naar een vrij terechte 7-3 stand.

In het laatste kwartier hadden we dus weinig of niets meer te verliezen, en we probeerden dan ook wat pressie toe te passen. Terwijl bij de tegenstander nonchalance erin sloop, ging bij ons de inzet in crescendo. Tot ieders verbazing zijn we zo nog teruggekeerd naar een 7-6, maar bij die laatste goal volgde ook meteen het eindsignaal. Een match in een positieve sfeer, met een terechte winnaar. Zo blijven we achter met 0 op 9 en moeten we al wat meer beginnen vrezen voor onze 6e plaats, die recht geeft op het behoud. Volgende week moet er absoluut gewonnen worden tegen Mvc Friends 99 willen we onze ambitie waarmaken.

Zware tijden

Door Bruno - 28/11/08

Het valt op, als de site niet geüpdatet wordt, kan je er meestal van uitgaan dat er verloren werd. Dit heeft niet te maken met het feit dat we als een bende gefrustreerde clowns weigeren ons verlies toe te geven, doch, het is menselijk, de motivatie is wel minder. Maar ere wie ere toekomt, we gingen tweemaal de boot in deze maand, zowel tegen Oxfarm Gent als tegen Mvc Code. Het ene verlies was al meer ingecalculeerd dan het andere.

Oxfarm Gent bleek een ervaren ploeg, die met geduldig combinatievoetbal ons fijntjes doodkneep. Ze lieten bij momenten het balletje mooi gaan, wat resulteerde in al bij al een leuke en faire partij. We hadden onszelf nochtans kansen toegedicht, en na een kwartier bleek dat niet ten onrechte. We hielden vlot gelijke tred, en waren in de beginfase misschien zelfs de gevaarlijkere ploeg. Maar dankzij rake tegenstoten op gepaste momenten en een paar droge knallen, waren we gezien. Pijnlijke nederlaag tegen een degelijk team.

Tegen leider Mvc Code hadden we gehoopt te stunten en de verloren punten op te halen. De partij begon zeer gesloten, en het was zoeken naar gaatjes. En dan kwam er een leuk moment waarbij de tegenstander zomaar even ging liggen in ons 5meter-gebied en de scheids onbegrijpelijk een penaltie floot. De grijns op de speler zijn gezicht zei genoeg, en 1 0 voor Code was het gevolg. Jammer, maar we moesten ermee leven. We knokten terug en met goals van Frederik en Marc, waarbij Alex beide male aan de basis lag, kwamen we op een 1-2 voorsprong.

Dan kwam er een schoolvoorbeeld van een slechte wissel. Bij de wissel kwam een tegenstander volledig vrij, de doelman van de tegenstrever passte hard in, en het werd 2-2. Vermijdbare goal, maar we leren bij. In de tweede helft werd de sfeer bitsiger, maar wie vindt het dan ook nodig om schwalbes te doen en kaarten aan te naaien op dit niveau? Een tweede zeer licht gefloten penalty was het gevolg en tot ieders verbazing werd deze niet omgezet. Maar we zijn jong en verliezen dan ook eens de pedalen. We werden iets te wild en leden zo tot 3 maal toe heel dom balverlies waarbij de bal telken male vanuit de verdediging recht in de voeten van de tegenstrever werd gepasst. Daar vloeiden 2 goals uit voort en de match was gespeeld. De score werd nog aangedikt tot 5-2 voor Code.

Een verlies tegen een stugge ploeg, dat we grotendeels aan onszelf te danken hadden. Volgende week nog een harde noot met de Pallieter.

On a roll

Door Bruno - 01/11/08

Alweer goed nieuws, beste fan, we hebben weer 3 punten erbij! Met negen op negen kunnen we tevreden zijn, maar we zouden er volgende week 12 op 12 van moeten kunnen maken, want dan volgen nog 3 lastige partijen tegen mvc Code, Pallieter en 't Clubke, met daartussen mvc Friends 99. Binnen 5 partijen weten we dus redelijk wat onze waarde is in deze reeks. Onze doelstelling, het behoud in 2e, lijkt wel haalbaar, maar we gaan geen vel verkopen van een beer die we nog niet geschoten hebben.

Terug naar de match zelf dan. Die begon zeer evenwichtig. Mvc Wicked was een goed team met technisch onderlegde spelers. We hadden de nodige moeite om ze af te stoppen, terwijl we ook aanvallend nog wat moesten in ons spel komen. De eerste helft hielden we dus gelijke tred. Gelukkig knoopten we terug aan met een traditie van vorig jaar waar we het verschil maken in het derde kwart. Alex versierde meermaals corners dankzij goed storingswerk, en Ward had duidelijk een goeie dag, en kopte de strafcorners allemaal binnen. Met vlotter combinatiespel raakten we ook meermaals door hun verdediging en dus kwam er een kloofje in de score. 7 - 3 na 3 kwartier. Toch was het oppassen voor hun aanvallen, zelfs in die mate dat Marc Klifman een gele kaart onder de neus kreeg wegens spelbederf, een optelling van vele venijnige foutjes.

Dit bleeft echter zonder erg, in het laatste kwart was het een kwestie van controleren en uitspelen. Mede dankzij wat overmoedigheid en wat concentratieverlies scoorde de tegenstander nog 2 maal, maar plaatsen er nog 2 in het netje. Al bij al een verdiende 5-9 overwinning, hoewel we het zeker niet makkelijk hadden! Nu op naar Oxfarm, zoals meestal een ploeg die niet te onderschatten zal zijn!

Als leeuwen vochten ze ...

Door Bruno - 30/10/08

... En ze vergaarden de 3 punten tegen Dexia Oosterzele! Deze match hadden we liever uitgesteld vanwege onze verregaande sympathie voor Club Brugge, dat op dat moment europees speelde, maar het was niet mogelijk en dus moesten we toch wat volk bijeen rapen. We kwamen net aan 5 man, dus geen reserves, geen vaste keeper, ... En dit in de wetenschap dat we op gelijkaardige manier de boot ingingen tegen Deus Ex Machina. Het grote verschil met die match was misschien wel dat Marc er deze keer bij was. Het moet gezegd, hij speelde een sublieme eerste helft, waardoor we 4-0 voor kwamen. Toch vochten de mannen van Dexia zich terug naar 4-3, en zat er weer spanning in de partij. Gelukkig was Marc daar weer die vanuit een schier onmogelijke hoek de 5-3 binnen trapte.

Toen ook nog de 6-3 viel, waren we helemaal zeker. Mede omdat Dexia niet echt meer drukte, speelden we in een zetel de match uit. Winst met slechts 5 man, en iedereen tevreden. Veel succes aan Dexia Oosterzele, leuke en faire ploeg!

He’s Baaaaaaaaaaaaaack, It’s Kimtotti and he’s Baaaaaaaaaaaaaack

Door Alexander - 28/10/08

Gent '90 kondigde zich aan als een lastige klant. Eerder had het al een punt gepakt tegen De Onvrije Schipper (waar wij de boot ingingen) en de andere resultaten waren veelal nipte verliezen. Maar na onze sterke start moesten we in staat zijn om het blok van Gent '90 te breken. Opmerkelijk was de rentree van ancien Kim "Totti" Vandenberghe die na maanden blessureleed zijn plaats naast de groten der minivoetbal weer innam.

HSV begon naar goede gewoonte snedig aan de partij. De kijklustigen zagen de rood-witten al na 30 seconden op voorsprong komen. Alexander rondde een knappe collectieve actie af. Ampeln ging op zijn elan door en al snel werd een veilige voorsprong opgebouwd. Kim Vandenberghe, op zijn Totti's strooiend met gouden passes maakte een geslaagde rentree. Hij verzilverde zijn puike prestatie met 2 wondermooie doelpunten. HSV bleef de hele partij de betere ploeg. Ward verzilverde 2 schepcorners en Bruno, Marc en Alex dikten de score nog verder aan. Al vrij snel bleek dat Gent’90 (die de bal wel vlot liet rondgaan) wellicht een maatje te klein was voor dit uitgekookt Ampeln. Thomas moest zich slechts éénmaal gewonnen geven en toonde zich zo weer een betrouwbaar sluitstuk. Frederik zwoegde zich te pletter maar slaagde er niet in om een goaltje mee te pikken. Alexander besloot de avond met zijn 5e doelpunt en zette de 12-1 score op het bord. De scheids floot deze uiterst sportieve match (mede dankzij Gent '90) af en Ampeln kon tevreden zijn over het geleverde spel.

Met een duidelijke overwinning kan Ampeln zeker een (sub)topplaats ambiëren in onze reeks. Als we nog een grotere constante krijgen in ons spel kan dit Ampeln nog voor verrassingen zorgen. Deze overwinning moet alvast moed geven voor de volgende partij tegen Dexia Oosterzele!

Back on track.

Door Marc - 26/09/08

Twee weken verder en ondertussen twee wedstrijden gespeeld. Vorige week donderdag gaf Ampeln partij aan Deus Ex Machina. Maar daar gingen enkele moeilijkheden mee gepaard. Alex zat in Kreta, en halsoverkop beslisten Fré en Marc om ageliek een dagje blauw-zwart te volgen naar Zwitserland. Dat betekende slechts vier basisspelers op het wedstrijdblad. De prestaties van Pascal met Frassati waren onze scouts al eerder opgevallen, en daarom werd beslist om hem in te schrijven als reservespeler. Ampeln bedankt Pascal bij deze voor zijn goede invalsbeurt. Maar het mocht niet baten, rood-wit ging de boot in met 6-1. Een jammerlijk verlies van 3 punten, en bijgevolg zijn we voorlopig ook de leidersplaats kwijt in 2C.

Maar veel tijd om bij de pakken neer te zitten was er niet. Dinsdag wachtten de Krabbers op ons in de Tolhuisarena. Een jonge ploeg, die al wat ervaring opdeed in de tweede reeks. Maar Ampeln heeft niet gauw schrik van een tegenstander, en dat bleek ook snel in de wedstrijd. Alex zette goed druk op de keeper, veroverde de bal en tikte binnen. 0-1 in het eerste kwartier. Kansen afmaken lukte ons niet geweldig, en de Krabbers voetbalden aardig mee. Een tikkeltje geluk ontbrak ook toen Marc de paal raakte. Met een strafschop maakten we er 0-2 van. De Krabbers prikten tegen met een schepcorner. 1-2. Hoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, had Ampeln wel de betere kansen. Een schepcorner voor ons was daar het resultaat van en Ward zette die netjes om. Op het einde werd het nog spannend toen de Krabbers de 2-3 scoorden. Maar Ampeln bleef rustig en kon de voorsprong behouden. Het werd een sportieve wedstrijd, en we deden wat we moesten doen: de nederlaag van vorige week rechtzetten!

Woensdag aanstaande speelt HSV Ampeln om 21u in Merelbeke een vooruitgeschoven wedstrijd tegen De Onvrije Schipper.

Job well done.

Door Bruno - 09/09/08

Maandag jongstleden was ons basiszevental eens au grand complet voor de match tegen MVC Overpoort Bowl. Na het vergelijken van de meest recente resultaten hadden we er een goed oog in, doch we waren op onze hoede voor onderschatting.

Het was niet afgesproken, maar we maakten als team een blitzstart. Bal tegen de lat na 15 seconden, Alex kopt de rebound richting doel, en de keeper van de tegenstrever had geen andere optie dan de bal met de arm te beroeren, een optie die hij nog meermaals onbestraft zou toepassen in de loop van de partij. Dankzij de koelbloedigheid van Mediamarc stonden de bordjes na 1 minuut dus al in ons voordeel.

Gedurende het vervolg van de match bouwden we deze voorsprong stelselmatig uit, veel spankracht zat er niet in de match. Overpoort Bowl, scoorde nu en dan eens tegen, onder andere één goal na een zeer mooie individuele actie waarbij de tegenstander 2 man aan de praat hield en Thomas kansloos het afstandsschot moest laten binnengaan. In het laatste kwart was er ook wel wat animo na 2 snelle tegengoals, maar al bij al zijn we nooit in de problemen gekomen. 4-9 is het resultaat, de leidersplaats in 2C het logische gevolg.

Drie punten erbij.

Door Bruno - 03/09/08

Ondanks een mindere partij dan vorige week heeft onze ploeg weer zijn taak volbracht. De drie punten zijn weer binnen. Lag het aan de blessure van de kapitein, lag het aan het iets minder geconcentreerd zijn dan vorige week, of was het simpelweg door al dat moois op de tribune, ... we zullen het nooit weten.

Feit is dat we moeizaam op gang kwamen, geen uitgespeelde kansen bij elkaar voetbalden, en vrij simpel corners weggaven. Desondanks eindigden we het eerste kwart toch met een 3-1 voorsprong. We trokken de slechte lijn door in het tweede kwart, waar geen goals meer bijkwamen. 3-1, toch een mager beestje aan de helft. In het derde kwart kwamen er dan 2 goaltjes bij en we slikten geen enkel, dus er kwam een verschil van 4 goals, 5-1, en dan was het bobijntje redelijk af bij de tegenstander. Het vierde kwart bevestigde Frederik zijn beresterke partij met nog maar drie goals, wat zijn totaal op 6 bracht. We speelden eindelijk zoals we het kunnen, en 7 goals in 12 minuten waren het gevolg. 12-2, boeken toe, en daarmee is alles gezegd.

De voorzitter reageerde na de match: "Ik heb geen contacten met de onderwereld, maar ik weet wanneer de slechte elementen waar zitten, en ik haal ze eigenhandig uit de discotheken!" Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Een nieuwe start, een oud elan.

Door Bruno - 26/08/08

Beste fan,
we're back! We zijn een nieuw seizoen ingegaan en dus bij dezen is er wel wat nieuws te melden. We beginnen met het extrasportieve nieuws:

Thomas heeft besloten dat het te druk zou worden om het voorzitterschap te combineren met zijn studies, en geeft dan ook zijn stoeltje door. Niet getreurd, er is reeds een nieuwe voorzitter die al dan niet unaniem verkozen werd. Het is de jongere broer: Alexander Declerck.
Dan zijn er ook nog verschuivingen in onze wedstrijdkern. Frédéric Vervaecke geeft er de brui aan na een mooie en succesvolle carrière die hij uitbouwde bij Excelsior Zedelgem en verzilverde bij Ampeln. Er is ook goed nieuws, want Kim "Totti" Vandenberghe zal terug proberen mee te strijden.
Ook onze reeks is veranderd: we spelen nu een niveautje hoger, in reeks 2C.
Voorts blijft alles hetzelfde. De rest van de spelers blijft vol enthousiasme, en na een succesvol eerste jaar verlengde hoofdsponsor P. De Loof zijn contract voor een extra jaar!

Het sportieve dan:
Gisteren moesten we voor de eerste maal aan de bak in de 2e reeks, en dit tegen de derde van vorig jaar: ,RIP. Met een ietwat bang hartje keken we uit naar deze match. We begonnen goed en hadden van bij de start overwicht op het veld. Helaas werd één man van ,RIP vijf seconden uit het oog verloren en plots stond er een 1-0 op het bord voor de tegenstander. Gelukkig kwamen we vlot terug, want het mag gezegd: de aanval speelde een zeer goeie partij, met veel inzet en goeie, strakke combinaties. Algauw werd het 1-3, en die kloof kwam niet meer in gevaar. Integendeel, na Marc zijn 4e goal op rij stond het 1-5. We hebben dan opzettelijk een schepcorner verknoeid om het spannend te houden, en ,RIP haalde nog alles uit de kast, met veel inzet en pressing. De pressing werd echter niet collectief genoeg uitgevoerd en Ampeln vond altijd de vrije man, waardoor we naar hartenlust konden counteren. Ook ,RIP scoorde nog wat potjes, waardoor de match eindigde op 4-9 voor ons! Zeer leuke pot voetbal, leuke ploeg, goeie scheids, fantastisch begin.