Hentse Sport Vereniging Ampeln

Historiek

HSV Ampeln kreeg groen licht in 2007. Aanvankelijk gestuwd door het enthousiasme van Bruno Beheyt en Marc Klifman (respectievelijk secretaris en lid A) werd gezocht naar een groep fitte kerels om een goeie ploeg uit te smeden. Onvermijdelijk kwamen de twee pioniers in de Blaisantvest 100 terecht. Want daar op dat adres huisde een bijna voltallig minivoetbalteam. Klifman, ook bewoner van die heilige grond, stelde het idee voor aan z’n roomies (Ward Charles en Thomas & Frederik Declerck) en ook die waren meteen enthousiast. Voetballen tijdens de week in Gent was al langer een droom. De onderhandelingen over een naam, sponsor en kleur van truitjes werden gestart. Tot in de late uurtjes werden geschikte namen bedacht. Na uren grappen en grollen werd op een bepaald moment HSV (uitspreken: Ha Is Vau) geopperd. Dat leek ze wel wat! Nu nog een woord dat er bij paste. Frederik keek naar buiten en zag de Ampeln...
Zo zaten Marc, Bruno en Thomas een weinig later op een informatieavond van het VMF kern Gent – De Pinte voor verdere uitleg. Bij aankomst hoorden ze dat er voor de plaatsen in derde klasse ging gevochten worden. Er snel bijzijn was de boodschap! Die avond zelf nog werd de knoop doorgehakt en werden de papieren tot oprichting van HSV Ampeln ingediend. Op dat moment een sprong in het diepe want zonder sponsor en met een ploeg van slechts vijf spelers. Maar ze vertrouwden erop nog meer mensen warm te kunnen krijgen voor hun sportieve initiatief.
De twee Declercks haalden er hun jongste broer Alexander en zijn makker Kim Vandenberghe bij. En Bruno vroeg zijn kotgenoot en vriend sinds de kleuterklas Frédéric Vervaecke. Een ploeg van acht vrienden zette zijn handtekening onder het contract. Het resultaat is een uitgebalanceerde Mannschaft met veel technische kwaliteiten alsook een solide verdediging die misschien wel voor dé verrassing in 3e zou kunnen zorgen.
Een sponsor werd gevonden bij het Brugse bouwmaterialen bedrijf “P. De Loof “ die met de drie Declercks zijn kleuren door drie neven ziet verdedigd worden. Na het akkoord met de  sponsor viel ook de beslissing omtrent de truitjes. Het oorspronkelijke bordeaux–blauw werd vervangen door rood–witte strepen. Het resultaat valt vanaf augustus 2007 te bewonderen. HSV Ampeln speelt zijn wedstrijden in de Tolhuis Arena (Tolhuislaan) en nodigt dan ook iedereen uit om te komen supporteren voor deze beloftevolle neo-derdeklassers.

Halverwege het seizoen vervoegde Stephane Pirotte de rangen. HSV Ampeln behaalde in zijn eerste seizoen een derde plaats na de ongenaakbare Inatra De Rafkes en EFCE Tuanis, en mocht promoveren naar de 2e reeks. Het seizoen 2008-2009 spelen ze in 2C.

Bestuur

NaamFunctie
Alexander DeclerckVoorzitter
Bruno BeheytSecretaris
Frederik DeclerckLid A
Marc KlifmanLid B
Stephane PirotteLid C
Frederik KempinckPublic Relations

Contact

De secretaris kan gecontacteerd worden via email: bruno [at] brun0 [dot] be