Hentse Sport Vereniging Ampeln

De Full Time Cup

Door Bruno - 25/05/08

Jochei, jochei, de Full Time Cup is alweer voorbij! Mede door het forfait van AXA Gontrode kwamen we in onze eerste match dadelijk tegen de Woody's, kampioen in 2e, terecht. De ploeg van Dhr. Brusselmans had onder andere ex-profvoetballer Gunter Schepens in de rangen, en algauw bleek dat de rest van hun team ook een aardig balletje kan trappen. We wisten op voorhand dat hun tactiek was de keeper onder druk te zetten, en toch lieten we ons 3 keer vangen in de eerste 5 minuten. Het ontbreken van onze vaste keeper speelt hierbij ook zijn rol. Maar we probeerden ons te herpakken en konden toch vrij rap 3 keer tegenscoren, waardoor we even de indruk kregen iets te kunnen doen.

Niets was echter minder waar, want na die drie doelpunten was ons kruid blijkbaar verschoten. Het was pompen en verzuipen, en incasseren. Jammer voor de meegereisde supporters die zoveel moeite hadden gedaan, maar onze lichamen hebben duidelijk last van een slopend seizoen. De match eindigde op 12 - 3 of zo in het voordeel van de tegenpartij. Hiermee sluiten we ons eerste seizoen volledig af, er komt waarschijnlijk wel nog een round-up, en vriendschappelijke partijtjes zijn zeer welkom na de examens!

Daar komt hij ten derde male ten val ... niewaar?

Door Bruno - 25/04/08

Zaterdag laatsleden hebben we een galamatch gespeeld in onze oude school, tegen een selectie van de huidige leerlingen. Bleek dat de huidige generatie nog niet helemaal klaar is voor de opvolging! Een degelijk verslag werd gemaakt door John Vuylsteke, en ik zou hem niet willen verbeteren: klik hier!

Gisteren hebben we dan onze laatste competitiematch van ons eerste seizoen afgewerkt, dit tegen de Platte Daken. Hoewel het de rode lantaarn van de reeks is hebben we toch de nodige moeite gehad om ze te ontwrichten. We hadden moeite om de ban te breken, maar dat lukte toch na een actie van Alexander. Mits wat steekpasjes en een penaltie kwamen we aan 4 goals, maar we kregen er ook 3 in ons net. Een beetje triestig, want we wouden de alweer talrijke supporters verwennen.

In het laatste kwart kwam er gelukkig meer ruimte en hebben we toch iets kunnen brengen. Platte Daken had alle moeite van de wereld om ons af te stoppen, wat resulteerde in wat potige duels. Toen Ward 'De Leeuw' Charles ten derde male werd neergemaaid op weg naar doel hoorden we hem brullen. Iets over krachtbal ...
Maar eind goed al goed, secuur vierde kwart met 5 goals en zo een derde plaats verzekerd in ons eerste seizoen, niet slecht!

Naar het einde toe...

Door Bruno - 18/04/08

Het seizoen sleept zich naar z'n einde toe, met 3 weinig spannende matchen normaal gezien. Daarvan hebben we er nu twee achter de rug.

De eerste was tegen onze ongenaakbare leider Inatra De Rafkes. We hoopten daar de schade te beperken. Groot was onze verbazing dus toen we plots 2-0 voor stonden. Mooie liedjes duren niet lang en zo ook was het onze vlug uitgespeeld. Het constante tempo en beukwerk van de rafkes loonde, onze vermoeidheid liet zich voelen, en zo liepen we achter de feiten aan. Met veel secure goals en af en toe een beauty gingen ze erop en erover. Het 20-2 trauma uit de heenronde kwam dichterbij, maar we bleven redelijk vechten. De uiteindelijke stand was 14-4 en daar viel weinig op af te dingen. Mits wat efficiŽntie hadden we meer kunnen scoren, maar dat is praat na de vaak. Proficiat Rafkes!

De tweede match was dan weer tegen de rode lantaarn, MVC Choco. We herinnerden ons de moeilijke partij in de heenronde, waar we toch niet zo vlot afstand namen. Bleek dat ze deze keer maar met 5 man aan de aftrap kwamen. In het eerste kwart gingen we vlot naar 2-0, en toen viel ťťn van hun spelers uit met een enkelblessure. Toch was het na het tweede kwart 4-2, mede dankzij een mooie lob en een schepcorner voor hen. We staken de koppen bij elkaar, en na een tactische ingreep ging het plots wat vlotter. Even negen goals in het bakkie en nul tegen: 13-2. In het laatste kwart speelde hun vijfde man terug mee en ging het ons alweer minder vlot af. We hoopten aan 20 goals te geraken, maar dat ging net niet: 19-4. Het dient gezegd dat Alex en Thomas zich opofferden in de verdediging alwaar er bitter weinig te beleven viel bij momenten. Toppie!

Volgende donderdag onze allerlaatste match van het eerste seizoen. We spelen thuis, wel op een kutjesuur, tegen een ploeg waar we hopelijk weer voor een hoge score kunnen zorgen, alle supporters nogmaals op post! De voorzitter geeft nadien een rondje in de kantine om dit geslaagde seizoen te vieren!

PS: Nu zaterdag 19 april om 16u30 spelen we een match in het Sint-Andreasinstituut, onze oude geliefde school, ook daar supporters en sympathisanten van harte welkom!

He's baaaack, Mbarc is baaack

Door Bruno - 04/04/08

Tijd voor een kleine update! Vorige week hadden we onze laatste zware partij (we tellen de Rafkes nooit mee, nvdr) en dus ook een belangrijke wedstrijd voor de tweede plaats. We kwamen ternauwernood aan 5 spelers, maar gesterkt door onze prestatie tegen Barkat was er toch nog veel vertrouwen. Van in de heenronde kenden we nog hun sterspeler, Joerie, en we dachten dat het genoeg zou zijn hem af te stoppen. Niet alleen lukte dat niet perfect, bleek dat heel hun ploeg solide was.

En om de ramp wat completer te maken: Frederik viel na een kwartier uit met een verrekking. Hij moest noodgedwongen in het doel staan, helemaal zijn plaats niet en hij kon zich ook nauwelijks bewegen. Toch alle respect en dank om door te spelen voor de ploeg! Maar voorbij halverwege de match stonden we er toch niet al te goed voor: 3 - 6 op onze smikkel! Maar we hielden ons kranig en 10 seconden voor het affluiten stond er al 6 - 6 op het bord! Trots dat deze kapitein was op zijn team! Zo hoort het! Mentale weerbaarheid! Maar 5 seconden later gaven we knullig onze 4e corner weg. De schepcorner werd omgezet en zo eindigde de match op 6 - 7. Tweede plaats weg. Goeie tegenstander.

Een weekje later zaten de kopjes terug fris! Dat moest ook wel, want we hadden hoog bezoek: de sponsor en familie! We waren erop gebrand om ons te tonen. Zoals zo vaak zat het matchbegin wat op slot en was het wat zoeken. Alex opende dan de score met een droge knal en daar konden we ons aan optrekken. Plots vlogen de meeste ballen vrij vlot binnen. Marc 'satť' Klifman vierde zijn terugkeer, en we waren zo met twee wisselspelers, dus iedereen was fris om acties te maken. De combinaties kwamen er ook meer en meer uit, getuige de prachtige hakjes van Stephane waarmee hij tot twee maal toe de verdediging bloot legde.

We zijn gauw uitgelopen naar 6 goals voorsprong en dan sloop er toch weer wat nonchalanse en wat gemakzucht in de ploeg. Ward Charles, steeds hij, begon dan ook weer een persoonlijke vete met de scheids, wat onze tweede gele kaart van het seizoen opleverde, na de eerste wegens vuilbekkerij van de voorzitter. Terwijl wij nog af en toe een goaltje binnen prikten (mede door een zeer efficiŽnte Alex) kon ook de tegenstander zo nog de eer redden met 4 goals. Na een vrij lauwe tweede helft waren we niet geheel tevreden, maar de winst lag dan ook al na 15 minuten vast. Na de match getuigde Marc dat hij hoopt zo veel mogelijk competitieritme op te doen om zo terug op niveau te geraken. Prima, Marc!

Vlekkeloos

Door Bruno - 19/03/08

Gisteren is het ons ternauwernood gelukt 5 spelers bijeen te schrapen. Werk, stage, ziekte, ... de gekende tegenslagen. En dit voor een match die we in de heenronde nog verloren, tegen de huidige vierde in de stand. We gingen dus met knikkende knieŽn naar Hogeschool Gent.

Onze nervositeit vertaalde zich in het eerste kwart. We hielden de boel vrij gesloten, maar ontspannend speelden we niet en we bakten er aanvallend dus niet al te veel van. Na wat peptalk van en voor iedereen zijn we dan aan een goed tweede kwart begonnen. Stephane en Ward hielden de vijandige verdediging vaak aan de praat met zowel individuele acties als leuke combinaties, terwijl onze verdediging - de broertjes Declerck - niet veel tot niets doorliet. Drie sobere goals zorgden voor een 0 - 3 voorsprong aan de helft.

Het derde kwart liepen we nog een goal uit dankzij een uitgespeelde stilstaande fase, het werk op training gaf dus resultaat! Met die 0 - 4 voorsprong in het laatste kwart voelden we ons al vrij veilig en wouden we voor de eerste keer in de geschiedenis de nul houden. Barkat moest risico's pakken en speelde bij momenten te overhaast en mede daardoor konden we nog 3 maal tegenprikken. Zo eindigde de match op een terechte 0-7 overwinning en nemen we sportieve revanche voor de heenronde! Blije gezichten, dat spreekt! Ook nog eens de fans bedanken, jullie steun is zeer leuk en wordt geapprecieerd!

Erop en erover!

Door Bruno - 17/03/08

Vlam! Beter kan ik onze start niet omschrijven! We waren iet of wat in vertraging, mede dankzij een zoek geraakte bal, maar eenmaal we op het veld stonden grepen we de tegenstand naar de keel. Mede dankzij een efficiŽnte Ward Charles stond het na een vijftal minuten 5-0 in ons voordeel. Veel meer valt er eigenlijk niet te melden, de match kabbelde verder, we kregen het moeilijker, doch raakten nooit in de problemen.

Na een gemoedelijke partij stonden de bordjes op 10 - 2, sportief en leuk, sympathieke tegenstander, dus alweer een positieve bladzijde in het verkeerslichtenverhaal. Nu dinsdag is het met het mes tussen de tanden, supporters op post!

"Nummer negen zeg ik je!"

Door Bruno - 07/03/08

Laat ons beginnen met het slechte nieuws: Kim Vandenberghe, onder vrienden ook wel gekend als Kimtotti ofte Kim-vrijgevig, moet met onmiddellijke ingang stoppen met voetballen. Het ligament van zijn enkel is volledig naar de vaantjes. Spelers en bestuur zijn ontdaan door deze boodschap en wensen hem sterkte.

En na regen komt zonneschijn: Het team stelde deze week weer niet teleur. Het ware niet onze beste match, maar toch degelijk genoeg. We kenden onze traditionele moeite in de eerste twee kwarten, maar liepen dan vlotjes weg in de laatste twee. Mede dankzij 5 goals van Alexander Declerck stond er een vrij logische 9 - 2 op het bord. De score kon aan beide kanten hoger oplopen, maar met 9 - 2 kunnen we zeker niet ontevreden zijn, mede daar Pi Nuts een solide ploeg is. Goudhaantje Pirotte, onder Kanarievrienden gekend als Piereau, was alweer aanwezig en kan zich als een volwaardig HSV speler beschouwen, dit naar ieders tevredenheid!

Als ploeg gaat het positieve verhaal dus verder, ook nog een dankwoordje naar de Pinutsboys die er een aangename pot van maakten!

Een keer eentje winnen, een keer eentje verliezen!

Door Bruno - 24/02/08

Eindelijk een kleine update van onze site, het was wat stil, maar ons tempo wordt gewoon constant gebroken!

Eerst hebben we drie weken geleden punten laten liggen tegen de heren van Datsunspor. Het vertrek van Marc Klifman bleek inderdaad een aderlating. We wisten op voorhand dat Datsunspor een goed georganiseerd blok was, en een type Klifman is dan handig om het te ontwrichten. Hier verloren we de bonus die we hadden opgebouwd na winst tegen de sympathieke voetbalvrienden van EFCE Tuanis.

En dan zag het er ook niet goed uit in het begin van vorige week. Alex werd ziek, Frť Declerck had iets aan de rug, Kim was alweer geblesseerd aan de enkel, Frť V moest overwerken, Ward had last van de lies, Marc was uiteraard nog weg, Stephane had ook wat kwaaltjes, en tot overmaat van ramp moesten we de woensdag 2 matchen spelen met slechts 1 uur tussen. Puntenverlies leek eraan te komen. Maar het tij keerde dan toch: Alex was op tijd genezen, Frť D was dan toch fit genoeg om af en toe in te vallen, Stephane en Ward speelden zonder probleem mee, en Steef stelde zijn auto en zijn stuurkunsten ter onzer beschikken, waarvoor nogmaals onze dank!

De eerste match was een dubbeltje op zijn kant. We kwamen achter en hadden het grootste deel van de wedstrijd nodig om terug gelijk te komen. We kregen wel genoeg kansen, maar het ontbrak ons aan een tikkeltje geluk in de afwerking. 3 minuten voor tijd kregen we dan toch een schepcorner, Alex en Ward bezweken niet onder de druk en legden de 4-5 eindcijfers vast. Wij terug de auto in op weg naar onze thuisarena!

In de tweede match waren we aan het hopen dat de conditie ons geen parten zou spelen. De mannen van Tuanis zorgden nog voor wat kameraderie en prikkelden ons door hun steun aan Lilililili te betuigen! We scherpten onze degens en smeten ons in de strijd. In het prille begin was het nog vrij spannend, tot aan 4-2 een beslissend kloofje kwam. Het derde kwart maakten we dan zoals vaak het duidelijke verschil, en voor de vele fans maakten we er een showtje van in het laatste kwart met maar liefst 7 goals! De laatste actie was een uitbraak van onze voorzitter/keeper, die na samenspel met zijn jongste broer zo ook zijn eerste goal tegen de netten prikte! 15-4.

Winst in de topper!

Door Bruno - 25/01/08

Wat een week voor HSV Ampeln!

Wegens het nakende vertrek van topschutter Marc Klifman is het bestuur op scouting geweest in het verre Kristus Koning. Dat bleek niet voor niets! De delegatie zag daar een Stephane Pirotte aan het werk en was zo overtuigd van zijn kwaliteiten, dat ze hem direct een contract aanbood voor 3 maand! Stephane neemt het rugnummer 11 over van de vertrekkende Klifman. In een eerste reactie getuigt onze voorzitter: "De trainer vroeg versterking, ik denk dat hij nu niet kan klagen!" Ook de kapitein van de ploeg, Bruno Beheyt, was positief: "Ik zag hem reeds aan het werk op DVD. Duelkracht, techniek, afstandsschot, inzet, ... Een goeie zet van een vooruitziend bestuur." Stephane zal voornamelijk als reserve optreden bij spelerstekorten. Van harte welkom!

Over naar de topper dan: de strijd om de 2e plaats kon gestreden zijn als Tuanis won. De spelersgroep leefde al heel de week vol enthousiasme naar deze match toe. Marc was erop gebrand om zijn afscheidsmatch te winnen en ook de gouden tandem voorzitter-secretaris waren laaiend enthousiast. Of het nu door de mental coaching was of niet, we schoten verschroeiend uit de startblokken. Na een paar onderschepte ballen en een efficiŽnte afwerking stond het na 5 minuten reeds 3-0. De vraag was of we dit nog 50 minuten konden vasthouden.

Nadat Tuanis bekomen was, hebben ze zich herpakt en verkochten ze hun vel duur. Deze match stond bol van de inzet. Ampeln kwam in de verdrukking en raakte er moeilijk uit. De match kantelde helemaal en na de 20ste minuut was vrijwel alle balbezit voor de bezoekers. Hun eerste goal werd nog afgefloten door een voorts goed leidende scheids, maar in het tweede kwart viel toch de 4-1. De 4-0 kwam er trouwens na een ware Fadiga-assist van Frťdťric Vervaecke. Zoals eerder vermeld drukte Tuanis, maar echt veel uitgespeelde kansen kwamen er niet. Wel vele schoten, maar Thomas stond pal in zijn doel. Door af en toe een bal te onderscheppen konden we net als Tuanis nog 3 maal scoren en bleef de kloof van 3 doelpunten behouden. Om 23u02 klonk dan toch de verlossende eindsignaal. Met 2 matchen minder gespeeld komen we zo op 3 punten van de 2e plaats. Laat ons hopen dat we dit niet weggeven!

Eerste drie punten in 2008

Door Bruno - 04/01/08

En jawel vrienden, fans en sympathisanten, het jaar begon voor HSV Ampeln zoals het geŽindigd was: met een overwinning, hetzij een felbevochten overwinning.

We hadden het reeds op voorhand in de mot dat het geen makkelijke match zou worden. W Charles bleef thuis wegens geen goesting, we hadden al een tijdje niet meer gespeeld, de beleving was minder en het was tegen een ploeg die verdienstelijk op de zesde plaats stond. We begonnen de match goed, en mede dankzij wat mooie combinaties en geslaagde acties van A. Declerck kwamen er algauw wat kansen. Dit resulteerde uiteindelijk maar in 1 goaltje in het eerste kwart.

Tijdens de pauze namen De Hellstars de tactiek nog even door en hun organisatie steeg naar goed. We werden bij momenten klem gezet, maar al bij al een gesloten tweede kwart en geen goals. In het derde kwart brak de match traditiegetrouw open. Het werd 1 - 1, dan 2 - 1, 2 - 2, 3 - 2 en dan eindelijk een kloofje: 4 - 2. Dit hielden we vast tot het einde van de partij, hetzij met 5 - 3 cijfers. Niet ontevreden konden we het veld verlaten.

De volgende match is een onvervalste topper tussen 2 nummers 2: HSV Ampeln - EFCE Tuanis, tevens ook een soort afscheidsmatch van publiekslieveling M Klifman. Wie niet moet blokken: afkomen!

Zalige feesten!

Door Bruno - 25/12/07

Voor al onze fans en sympathisanten:

Ampeln kerstkaart

Winterstop!

Door Bruno - 21/12/07

Deze week hebben we 2 matchen gespeeld! Eerst was er een partijtje op Marc z'n verjaardag, dinsdag laatstleden, tegen de vrienden uit het Gentse. Uitgedost in prachtige FCB-tenues, namen we het op tegen wat personages in druilerige buffalo-kledij. Het mag niet verwonderen dat we ze met 20 - 1 van de mat veegden. Mooi meegenomen!

Maar wat vooral telde was onze laatste match van de heenronde, tegen de Boca Seniors. Deze stonden niet zo hoog geklasseerd, dus met minder dan de drie punten konden we niet tevreden zijn. Maar de fut, de grinta, ontbrak volledig in onze rangen. Niemand die het kan verklaren, maar we begonnen gezapig aan de match, en we bleven gezapig verder spelen. Ten dele ook de verdienste van de tegenstander die goed verdedigde en gevat probeerde eruit te komen. We verzuimden ook de score uit te diepen op de juiste momenten...

Maar goed, de match sleepte zich voort naar een 4 - 2 en de winst was binnen. Zo zit de heenronde erop, en we mogen toch wel met lichte trots terugkijken op onze gedeelde derde plaats. Dit na de ongenaakbare Rafkes, vlak achter het te pakken Barkat, en naast het hoog aangeschreven Tuanis. Volgend jaar kunnen we hopelijk bevestigen!

Voetbal zegeviert.

Door Frederik D. & Ward - 06/12/07

Op deze druilerige avond konden de lampen opnieuw het duistere Mariakerke in lichterlaaie zetten. Zonder onze topscorer zou het geen avondwandelingetje worden. Dat bleek ook snel tijdens de openingsfase van de wedstrijd. Een stugge tegenstander verhinderde ons om in ons spel te komen en bij de eerste counter was het meteen raak. 1-0 en op achtervolgen aangewezen...

Wat volgde was niet mooi om zien, een massaal terugplooiende tegenstander en HSV dat het blok slechts met momenten kon ontwrichten. De combinaties liepen vaak spaak en gelatenheid sloop in de ploeg. Na drie kwartier beukwerk stond het slechts 6-4 voor de Ampeln.

In het slotkwartier probeerde ADW wat druk te zetten, waardoor er meer ruimte gecreŽerd werd. Eindelijk kwamen we echt op dreef, 5 snelle tegenprikken en de match was gespeeld (11-4). Een verdiende overwinning tegen een tegenstander die op geen enkel moment aanspraak kon maken op de 3punten. Het doelpuntensaldo opnieuw wat opgekrikt en vol vertrouwen op naar onze inhaalmatch tegen de Boca Seniors!

3 punten...

Door Bruno - 30/11/07

We hebben onze plicht gedaan en de logische 3 punten gepakt tegen MVC Choco, maar daarmee is het meeste gezegd denk ik. Na een zenuwachtig begin hebben we vrij duidelijk de bovenhand genomen op het veld, maar dit drukte zich niet uit in doelpunten. Voorzitter/keeper Thomas had een vrij rustige avond, terwijl het goal aan de overkant bestookt werd. De afwerking was helaas ondermaats.

Niets aan te doen, helaas pindakaas en dergelijke. Toch vrij makkelijk gewonnen, tegen een faire en leuke tegenstander, die vorige week Barkat 4 Fun verraste! Ook Tuanis laat punten liggen deze week, dus alles is mogelijk voor de tweede plaats. Nog twee matchen en we kunnen dan eens evalueren aan de winterstop.

En uiteraard bedanken we alweer ons fans, het is altijd tof als jullie er zijn jongens en meisjes!

Positivisme!

Door Bruno - 21/11/07

Na een weekje rust mochten we weder het veld betreden, hetzij wel in de schimmige buurten van Mariakerke. Na enig gesukkel naar het zoeken van de juiste bushalte en ditto stop zijn we dan toch op de juiste campus geraakt, alwaar het een tweede zoektocht werd, deze keer naar de nauwkeurig verstopte sporthal. Gelukkige had de secretaris een ruime tijdsmarge ingebouwd en kwamen we uiteindelijk nog vroeg toe.

Na een goeie opwarming begonnen we dan enigzins ontspannen aan wat een gouden vierluik moest worden (Lokomotiv staat 9e, Choco - de volgende tegenstander- 13e en voorlaatste, Platte Daken -die erna- 14e en laatste en Boca Senior -inhaalmatch- ook slechts elfde). Ons plan was dus voor het eerst in ons bestaan op een positief doelpuntensaldo uit te komen in competitie.

In den beginne kwam het er niet al te vlot uit. Er kwamen wel kansen, maar toch was de match eerder gesloten. Na 2 kwartieren stonden de bordjes op een mager 1-3. Maar bij de aftrap van het derde kwart nam Alex alle twijfels weg. Na een goeie 6 seconden stond het al 1-4! Dit was het sein om een kwartiertje het gaspedaal in te duwen. We scoorden maar lieft 8 keer in dit kwart, en hielden ook de netten schoon.

Dit leidde wel tot wat gemakzucht in het begin van het vierde kwart waardoor we in sneltempo 5 goals slikten, voor keeper-voorzitter Thomas was dit uiteraard niet plezant, dus bijtten we weder op onze tanden om de score nog uit te diepen naar 6-16. Al bij al vrij mooie cijfers! Nog een kleine vermelding voor Marcy Klifman die zes keer het leer in de netten wist te droppen, waaronder een paar mooie treffers! En nu met een tank vol vertrouwen op naar de thuismatch tegen MVC Choco, alwaar we ons doelpuntensaldo zullen proberen aan te dikken.

In Brugge is enkel het gras groen

Door Bruno - 10/11/07

Ampeln heeft in een subtopper het laken naar zich getrokken. Het was een interessant en fair duel met de 4e plaats als inzet (dan gaan we er even vanuit dat de hellstars nog zes punten laten liggen tegen Tuanis en de rafkes). We hadden de nodige moeite om de ene superster van Litubel tegen te houden, maar na verloop van tijd wenden we aan z'n bewegingen en werd hij ook moe, en zo hebben we naar het einde toe een kloofje kuknnen slaan en weten vast te houden.

Onder impuls van de alweer aanwezige fans (dank!) bleven we strijden voor wat we waard waren. In deze hete strijd kreeg Ward een serieuze tik tegen de knie, we hopen dat hij rap herstelt! We hebben alweer vrij veel kansen laten liggen, maar er ook genoeg gepot, en iedereen haalde een degelijk niveau. We hebben ook nog wat nagenoten op onze supportersavond in de Culture Club, naar schatting 1.100 fans waren daar aanwezig, een overrompelend succes!

Volgende week helaas, helaas geen match, maar we beloven beste fans en vrienden, dat we er binnen 2 weken op ons best terug staan om ons doelpuntensaldo naar een positief getal te shotten!

Einde van de reeks

Door Bruno - 05/11/07

Jawel, we weten weer wat verliezen is. We werden verslagen door een ervaren team. Spijtig genoeg hoort bij ervaring ook het uitbuiten van de regels en pogingen tot het beÔnvloeden van de scheids en dergelijke, maar goed, we gaan het daar niet over hebben, laat ons positief blijven. Na een spannende partij (6-6 begin het laatste kwart) delven we het onderspit, maar dat is geen schande tegen de nr2 van onze reeks.

Ons team was wel au grand complet en we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat fotootjes te trekken. De meeste worden jullie bespaard. Niet alleen de fotopagina heeft een verandering ondergaan, ook deze homepage zal voortaan de volgende match aankondigen, en bij de resultaten zie je nu ook het klassement (bedankt Bram Dejonckheere voor de hulp daarbij!).

Onze volgende match zal ook niet makkelijk worden, nu donderdag tegen een top5 ploeg, maar we zijn aan onszelf verplicht terug aan te knopen met de overwinning. En dat wordt nadien gevierd op een supportersavond in de Culture Club met aanwezigheid van een aantal A-kern spelers!

Winning mood!

Door Marc - 27/10/07

Ja hoor, de titel zegt het al: Ampeln blijft maar winnen! Donderdag moesten de verkeerslichten op bezoek bij FC Esperadora en de verwachtingen waren niet minder dan de drie punten mee naar (tol)huis te nemen. Eventjes was er sprake van hoogmoed in de kleedkamer toen een 15-1 werd voorspeld, maar de voetjes stonden in het eerste kwartier van de wedstrijd al snel op de grond. We vertoonden niet meteen het spel van vorige week tegen Pi-Nuts en daardoor liep het scoren wat moeilijker. Frederik, die absoluut de man van de match werd, scoorde de openingstreffer. Esperadora kwam wel op gelijke hoogte, maar Ampeln liet zich niet kisten. In de tweede helft van de wedstrijd vond diezelfde Frť het duidelijk welletjes. Hij scoorde in totaal vijf doelpunten na een aantal goeie schoten op doel en mooie ťťn-tweetjes. Het scorebord liep zo uit aan de zijde van Ampeln, mede dankzij een perfecte schepcorner van het duo Alex-Ward. Esperadora probeerde wel nog iets terug te doen, maar echt in de problemen kwamen we niet. De score eindigde in 7-3 voor ons. Verdedigend zat het donderdag goed, de aanval mocht wat preciezer. Maar het belangrijkste is dat Ampeln een vijfde overwinning op rij behaalde. Dat betekent 15 op 15 en zo zijn we meer dan klaar voor de topper woensdag tegen Barkat.

Tot slot nog even vermelden dat HSV Ampeln het mieters vond dat Sierens, PR Kempinck en Barbara de verre verplaatsing naar HGE maakten! Tot woensdag (om 22u) in het Hogeschooltje!

Ampeln swingt ook zonder PR!

Door Bruno - 20/10/07

De vierde overwinning op rij is op zak, en de slechte seizoensstart is vergeten. Na een zeer puike prestatie van de ploeg werden de Pi Nuts al bij al vlot opzij gezet. Ook donderdag was ons enige probleem de efficientie voor doel. Zo stonden de bordjes halverwege gelijk: 1-1. Maar onze combinaties bleven goed, de verdediging bleef solide en de afwerking werd beter. We liepen uit naar 6-2 en slikten in de laatste seconde nog een domme tegengoal.

Maar niets dan blije gezichten nadien. Ook deze weken verdienen onze supporters een woord van dank, de tribune was weer vrij gevuld, en dat doet toch altijd deugd!
De volgende match is donderdag 25/10 om 20u tegen Esperadora in de sporthal van Hogeschool Gent!

9 op 9!

Door Bruno - 13/10/07

Na een lange periode van stilte, is er terug nieuws te melden! HSV Ampeln moest gisteren het veld op tegen De Hellstars. De Hellstars staan momenteel op een 5e plek in het klassement terwijl wij op de 6e plaats geparkeerd staan, het beloofde dus te gaan spannen! Maar alweer gesteund door een fantastisch publiek (Ja, Amy, jij was er bij!) begonnen we vol goeie moed aan de partij.

Algauw bleek dat we op z'n minst mee konden met het niveau van de Hellstars. Na een resem goeie kansen te verkwanselen stond dan toch de verdiende 0-1 voor ons op het bord. We maakten ons al bijna op voor een makkelijke avond, maar dat was buiten de waard gerekend! We kregen meer dan ťťn deksel op de neus. 3-1 werd het. Maar dankzij een gemiste schepcorner van hen en 2 goals van F. Declerck bleven we in de match.

Het bleef een razend spannende partij, met nog 10 minuten te spelen was de score opgelopen tot 5-5. Elke fout kon fataal zijn, maar gelukkig belandde de bal eerder in hun netten dan de onze: 5-6. Als dan ook nog de 5-7 gemaakt werd, was het kalf verdronken voor onze tegenstanders. We hadden zelfs nog mogelijkheden om de score uit te diepen, maar die lieten we liggen.

De volgende, ongetwijfeld ook weer spannende, topmatch vindt plaats op donderdag 18 okt om 22u in de Tolhouselane Arena! En hopelijk nadien feest met de fans in het ICC!

Galamatch

Door Bruno - 28/09/07

Tot u spreekt een tevreden secretaris. HSV Ampeln beleefde ťťn van zijn grootste avonden tot nog toe. Alles zat goed. We danken eerst en vooral de talrijk opgekomen 6e man, aangevuurd door een prima T Sierens, gevolgd door 'de girls', onze vaste kliek groupies. Maar terug naar de match zelf...

Na een aarzelende eerste 5 minuten liepen we dan toch vlot uit naar 3-0. Wie dacht dat we toen al onze schaapjes op het droge hadden sloeg de bal daar even mooi mis! Onder meer door een strafcorner wegens onsportief gedrag van het heerschap W. Charles kwamen lilililili terug tot 4-3 en kwam de spanning opzetten. Maar via enkele leuke combinaties en vlotte acties kropen we uit het dal en brak de veer bij onze tegenstanders. Na nog twee leuke kwartieren stonden de bordjes op 15-6 en konden we champagne gaan drinken in de douches. Na die opfrissing maakten we ook wat tijd voor de fans en keuvelden gezellig wat met hen in de lokale bar.

Iedere Ampelnaar zit terug vol met enthousiasme en we hopen op vele herhalingen van deze avond. Onze volgende match is helaas pas binnen twee weken op een vrijdagavond, en de tegenstand haalt voorlopig vrij goeie punten in de competitie, dus dat kan gaan spannen! Maar we gaan voor 9 op 9 en dan lijkt de slechte competitiestart toch wel grotendeels uitgewist.

De eerste overwinning!

Door Bruno - 21/09/07

Na weken van onzekerheid en spanningen werd op het nippertje een crisis afgewend. Zinnens om er het beste van te maken op de verjaardag van teamclown Ward, schoten we gepassioneerd uit de startblokken. Veel leverde het evenwel niet op, want na het eerste kwart stonden de bordjes op 1 tegen 1.

Er volgende een kleine tactische ingreep, en het resultaat volgde. Toptransfer Marc Klifman liet eindelijk zien waarom het bestuur van Ampeln zoveel geld voor hem op tafel legde en maakte 5 van de 6 doelpunten. We gingen de rust in met een 6-1 voorsprong. In plaats van dan de match te controleren en de voorsprong rustig uit te bouwen, gingen we te overhaast te werk. We werden goed onder druk gezet en wisten soms geen raad bij het uitspelen. Na twee keer 12 minuten trillen, floot de scheids dan toch af bij een 6-5 stand in ons voordeel en waren de eerste punten binnen!

De volgende partij vindt donderdag 27/09 plaats in de Tolhouselane Arena om 21u, alwaar wij de jongens van lilililili partij geven!

Na de eerste match.

Door Bruno - 06/09/07

Onze eerste officiŽle match hebben we bij deze achter de kiezen, maar de eerste punten zijn er nog niet. Want we gingen de boot in. We hebben eigenlijk nooit een echte kans gehad op puntenwinst, maar het was eens een nuttige ervaring en we staan met onze voetjes op de grond. Proficiat dan ook aan Tuanis.

Volgende week onze eerste thuismatch, dit tegen een ploegje met 3e provincialers, dus het kan wel weer eens pijnlijk gaan worden. Maar we gaan ervoor!

Eerste match.

Door Bruno - 03/09/07

Liefste voetbalvrienden en supporters, het seizoen is op gang getrokken, en ook HSV Ampeln zal officiŽel uit de startblokken moeten schieten. Onze eerste match kondigt zich meteen aan als niet gemakkelijk, en dus is ons supporterslegioen meer dan welgekomen!

Woensdag 5 september om 22u geven we EFCE Tuanis partij in de topsporthal van de Hogeschool Gent. Deze ligt net achter het station Gent-Sint-Pieters. Benieuwd of we onze eerste driepunter kunnen pakken en of we onze ambities hoog zullen kunnen houden!

Vorderingen.

Door Bruno - 25/08/07

Ja beste spelers en fans, veel vooruitgang is er reeds geboekt en nu is het uitkijken naar onze eerste officiŽle match. Her en der is onze eerste tegenstander getipt als een topploeg in de derde reeks dus makkelijk zal het niet zijn. We hebben een korte voorbereiding achter de rug, en daarom zullen we waarschijnlijk nog wel eens struikelen in de beginfase.

De site begint vorm te krijgen, er zijn al wat foto's, er zijn al resultaten, er is al wat om te lezen. Iedereen mag een ludiek of interessant berichtje nalaten op ons gastenboek ook, voel je vrij!

Het startschot.

Door Bruno - 12/08/07 HSV Ampeln weapon shield

Het is zover, HSV Ampeln is opgestart, de truitjes zijn besteld, de sponsor ligt vast en we wachten op het begin van ons eerste seizoen! Na wat getreuzel, mede door de examens zijn we dan toch in een stroomversnelling geraakt.

De spelerskern ligt grotendeels vast, misschien kijken we nog voor 1 of 2 reserves. Wat we ook nog altijd zoeken zijn vriendschappelijke wedstrijden eind juli, begin augustus om wat ingespeeld te raken. Als je geÔnteresseerd bent, kijk dan eens naar de info en contacteer ons! Liefst ploegen uit Brugge en omgeving.

Voorts is het wachten op onze licenties en de kalender van het nieuwe seizoen, de site zal regelmatig geupdate worden met nieuwtjes.